Ervaring

Eerste races

Op 17 mei 2003 heb ik mijn eerste wedstrijd gereden.
Dat was met de Honda Cadet op Francorchamps in Belgie, die race werd door Chrono georganiseerd.
Ik heb het er zonder kleerscheuren afgebracht. Gelukkig maar, want de volgende dag moest ik mijn 1e communie doen.
Hoeveelste ik toen ben geworden weet ik niet meer, maar in ieder geval geen laatste.
Verder heb ik toen een aantal wedstrijden gereden georganiseerd door de Chrono en de KNAF.

ervaring1
ervaring2

Rookie winterkampioen Uitgeest 2003/2004

Ik heb in 2003 ook in Uitgeest meegedaan aan de wedstrijden die op woensdagavond werden gehouden. Dat was wel erg vermoeiend, meteen om half 1 als de school uit was reed ik met mijn moeder naar Uitgeest voor de kartles van Bas en gelijk daarna begon dan de wedstrijd om 18 uur. We kwamen dan om een uur of half 11 ’s avonds pas weer thuis.
De wintercompetitie in Uitgeest heb ik ook meegedaan en ik ben daar 1e van de Rookies geworden!
De wintercompetitie van Chrono heb ik toen ook gereden.

KNAF Cadet Plus kampioen 2004

In 2004 maakte ik de overstap van de CRG-kart naar een Kombikart en het ging grandioos!
Ik werd kampioen bij de KNAF in de Cadet Plus klasse!
Ook reed ik de wedstrijden van Chrono en een paar NAB races, ook dat ging erg goed!
Voor Kombikart heb ik, aan het einde van het seizoen, veel testwerk mogen doen met onder andere een MiniMax en Mini B&S kart.

ervaring3
ervaring4

2005-2009

Willem-Jan is in 2005 MiniMax gaan rijden. In de wintercup is hij daar 3e geworden. Ook heeft hij in het seizoen 2005/2006 en 2006/2007 voor Kombikart in de World Formula Junior-Klasse gereden en is daar 2x Nederlands kampioen in geworden.
In de MiniMax-klasse heeft hij gereden tot medio 2007, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar de Rotax Max Junioren. Helaas kreeg hij in het najaar de ziekte van Pfeiffer en heeft daar ruim een jaar erg veel last van ondervonden.
Vanaf begin april 2009 is Willem-Jan in de klasse Max Olympisch gaan rijden. Qua lengte en gewicht paste hij hier veel beter in en hiervoor heeft hij dispensatie gekregen van de KNAF, omdat hij er eigenlijk te jong voor was. De minimum leeftijd is 15 en hij was toen pas 14. De eerste Chrono NK wedstrijd op Circuit de Landsard in Eindhoven werd hij meteen al 2e. De volgende in Kerpen (Dld) kregen ze de kart niet goed, maar werd hij uiteindelijk toch nog 7e.

2010-2011

Ook dit seizoen reed ik opnieuw in de Rotax Max Olympisch. Ik ben dit seizoen begonnen op een Kombikart. Dit was nogal een bewogen seizoen. Ik ben een keer ziek geweest en ik heb een wedstrijd niet mee kunnen rijden, vanwege mijn proefwerkweek op school, die precies tegelijk gepland stondmet de wedstrijd in Hahn (Dld). Ik heb dat seizoen dan ook niet echt iets behaald. Ik had daarom ook heel erg veel zin om dit seizoen af te sluiten en volgas het nieuwe seizoen in te gaan.
Ik zou de Rotax Max Winter Serie gaan rijden bij de Chrono. Daar hebben we dan ook voldoende voor getraind. Ook de zaterdag voor de wedstrijd. Maar toen we naar huis reden voelde ik mezelf al niet zo goed, ik ben thuis in de douche gegaan en vanaf dat moment verslechterde het alleen maar. Totdat ik echt heel de nacht ziek was en niet heb kunnen slapen. Mijn vader is toen naar de buurman gegaan, die huisarts is, en gevraagd of hij even kon komen.. Nou dat was geen probleem, alleen ik bleek de griep te hebben, dus dat weekend kon ik het wel vergeten, net nu het weer een keer goed ging. Tjonge wat baalde ik.

De volgende Wintercup was op Circuit Park Berghem, waar ik gelukkig niet ziek was. We reden dat weekend samen met de Senioren. Dat is een andere klasse als de Olympisch, die hebben voorremmen en andere banden. Ook daar ging het met de trainingen al erg goed. En tijdens de wedstrijden alleen nog maar beter:
Het begon eigenlijk al vrijdag, toen we gingen trainen. Ik had ‘s middags vrij gevraagd van school, zodat ik toch nog een aantal trainingsessies kon meetrainen. Ik ging eigenlijk zonder enkele verwachting naar de baan, want ik had de eerste race al gemist omdat ik ziek was, waardoor ik al geen winterkampioen meer worden. Maar de trainingen gingen supergoed; maar ja, een training telt natuurlijk niet. Op zaterdag waren we om ongeveer 9.00 uur op de kartbaan. Tijdens de eerste training noteerde ik de snelste tijd.

Start typing and press Enter to search